Nästa upptäckt

Jag vet att jag i mitt förra inlägg (som skrevs för bara en liten stund sedan) nämnde något om att ha tid och råd att släktforska. Jag föll ändå för längtan att kunna börja och köpte mig ett enveckas-abonemang hos ArkivDigital (det är ju ändå jul. det är en julklapp till mig själv helt enkelt) och letade fram födelse- och doplängden för Mönsterås 1851-1860, slog upp november 1857. Och där är han. Clas Enoch. (Jag vet att jag hittills har stavat Enok men det är så det står i morfars bibel där han själv har skrivit sitt namn och förr stavades ju namn lite hur som haver istället för likadant varje gång. Jag tycker dock om att det står Enoch här. Det är så morfar stavar sitt namn och det är mycket coolare om ni frågar mig.)

Image

Clas Enoch
Torparen Anders Peter Jonson på Jönsö och hans hustru Lisa Catharina Petersdotter.
Torparen Nils Peter Svensson på Nabben och hans hustru Anna Sofia Jonsdotter. Drängen Nils Peter Jonsson och pigan Anna Maria Lundgren på Jönsö.

Enligt boken är de fyra sistnämnda dopvittnen och siffrorna 19, 27 och 40 är födelsedag, dopdag och moderns ålder.

Någon som tyder sig till något annat?

Detta betyder i vilket fall som helst att jag nu vet vad hans föräldrar hette. Känner mig väldigt glad över det. Ett litet men viktigt steg i rätt riktning.

(För övrigt kan jag inte låta bli att undra varför alla verkar heta Peter på ett eller annat sätt. Verkar varit löjligt populärt.)

2 tankar om “Nästa upptäckt

  1. N. skriver:

    Det här går ju jättebra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s