Middle Earth by night

Igår kväll var jag hemma hos mamma för att gå igenom julgardiner och pynt för att se om det fanns något jag ville ha (det gjorde det) och medan vi satt framför den öppna brasan och pratade så passade hon på att ringa Mikael och hade högtalaren på på mobilen så att vi kunde prata alla tre. Mikael var förkyld men bad ändå mamma om att hon skulle ge honom pengar så att han kunde följa med sina kompisar för att köa för biljetter till The Hobbit nästa dag (idag alltså). Uppenbarligen skulle de köa i medeltidskläder i -20 grader. Ha så kul, säger jag. :p Mamma skulle sätta över pengar åt honom i alla fall och jag började kika för att se om det fanns biljetter kvar till att se The Hobbit på premiärdagen inne i Kalmar. Vad jag upptäckte var att den första föreställningen började kl 23.59 på natten till premiärdagen. Och det fanns biljetter kvar! (Vilket ändå var ganska imponerande med tanke på att filmen visades samtidigt i fem biosalonger (två stycken i 3D och tre stycken i vanligt format) och det fanns få platser kvar.)

Efter att ha tjatat lite på mamma och hävdat att hennes elever väl kunde få ledigt nästa dag så hon kunde ha sovmorgon efter filmen som skulle sluta klockan 3 på natten (nej, de kunde inte få ledigt för de skulle skriva prov) och ha ringt till Oskar och försökt övertala honom att han visst hade råd och till och med låna honom pengar (hade jag inte köpt hans julklapp redan så skulle jag gett honom biobesöket i julklapp) så kollade jag om jag kunde åka in själv. Åka in gick bra men jag skulle få sitta i Kalmar i två timmar tills första morgonbussen till Nybro gick klockan 5. Inte särskilt kul. Övertygad om att jag inte skulle få se filmen den natten försökte jag komma på om jag hade någon kompis som bodde nära, hade bil (och därmed kunde skjutsa hem mig efteråt) och som kunde tänkas vilja gå på bio mitt i natten. Jag skickade sms till Fiia och frågade och hon var med på en gång.

Jag hann knappt hem för att byta tröja och sminka mig men det gick bra och en buss gick in till Kalmar på en jättebra tid (vi var tre passagerare kl 22.43). Och jag hade en jättebra natt. Fiia är fantastiskt trevligt sällskap och filmen var också fantastisk.

Det var länge sedan jag läste boken och det var jag glad för för då satt jag inte och irriterade mig på saker som ändrats (som det är nu vet jag inte ens vad som faktiskt Har ändrats). Jag ska inte skriva särskilt mycket om filmen med tanke på att många inte har sett den än men ni borde verkligen SE DEN! Jättebra! Älskade dvärgarna. Martin Freeman är ju jättebra skådespelare. De kunde inte hittat en bättre Bilbo. Gollum är rolig och obehaglig samtidigt med sina dubbla personligheter Och när dvärgarna sjöng… Wow! Jag har ju hört dem sjunga i trailern, och bara det var underbart, men i filmen… Jag fick gåshud. Se den! Gör verkligen det!

”Once more to Middle Earth my friends, this time for gold, glory and adventure!”
– Ludwig Dahl

4 tankar om “Middle Earth by night

  1. N. skriver:

    Jag ska se den, kanske med mamma. Kul att höra att den var bra.

  2. Stéffie skriver:

    På tal om att köa i minusgrader. Köpeppen vägde upp för det:) (de räknade ner högt till insläppet och jublade när dörrarna öppnades). (Och Mikael dök upp först när de börjat släppa in folk, så han frös inte.) Tur för honom att jag gav honom biljetten i födelsedagspresent så han inte blev utan. Eller tja, det skulle han inte blivit ändå. Men att köa med en entusiastisk kö är toppen! Ett till plus är att medeltidskläder har mycket ylle i sig;) Jag frös bara om tårna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s