Att skriva eller inte skriva. Det är frågan.

Det är nu den 16 mars vilket betyder att det är 15 dagar kvar tills Script Frenzy börjar. För er som inte vet vad Script Frenzy är så är det som NaNoWriMo fast man skriver ett manus på 100 sidor. Och för er som inte vet vad NaNoWriMo är så är det en utmaning där man har 30 dagar på sig att skriva en bok på 50 000 ord.

Förra året deltog jag i Script Frenzy och lyckades (till min egen stora förvåning) klara utmaningen och vinna med min musikal Guileless son.

Frågan är dock vad jag borde göra iår. Jag har ingen plan för vad jag borde skriva (men det hade jag knappt förra året vid den här tiden) men efter att först ha vunnit Script Frenzy och sedan NaNoWriMo så är jag lite sugen på att vara med igen. Och även om jag inte har något manus i huvudet så ska gudarna veta att det flyger tätt med bok-idéer där inne. Kanske skulle jag sälla mig till rebellerna som använder Script Frenzy som en andra NaNoWriMo?

Mm. Det tål att tänkas på. Dock kan jag ju inte tänka så länge eftersom det väl är bra att ha i alla fall någonting planerat innan 1 april. Är det någon annan som ska vara med iår?

Opera is when a guy gets stabbed in the back and, instead of bleeding, he sings.

– Ed Gardner
Annonser

9 tankar om “Att skriva eller inte skriva. Det är frågan.

 1. N. skriver:

  Jag sitter lite och väger. Jag är nästan alltid med i NaNoWriMo (har bara missat ett par sedan 2002) men ScriptFrenzy är mer ovanligt att jag är med på.
  Man kanske borde vara med i år dock.

  • kmcollin skriver:

   Ja, jag vet inte. Jag har varit med på NaNoWriMo tre år och vann nu senaste och så Script Frenzy förra året. Det är inte det att jag inte vill. Det är mer att jag vet att jag har så svårt att få någonting gjort nu med depressionen (och även i vanliga fall) så jag vet inte om det är nån vits med att ens försöka. Men å andra sidan så var jag ju deprimerad i höstas också när jag klarade av NaNoWriMo för första gången så…

   • N. skriver:

    Ibland kan det hjälpa att fly in i fiktion lite. Fördelen är ju att det inte finns något tvång på att man ska lyckas bli klar med det…

   • kmcollin skriver:

    Men det här med tvång är lite bra. Jag är så dåligt på att få saker gjort och även på att skriva fast jag älskar det. Så NaNoWriMo är rätt bra för då Måste jag ju skriva så att säga.

   • N. skriver:

    Jo, men det är mer motivation och bekvämt tvång än faktiskt på-riktigt tvång.

   • kmcollin skriver:

    Absolut. Rätt sorts tvång ska det vara.

 2. Stéffie skriver:

  Du skriver bra:) Var med tycker jag! Det vore slös på talang annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s